Du har ett mål. Det kan vara att gå ner i vikt, starta ett företag, springa ett maraton, renovera en gammal bil eller lära dig ett språk. Hur kan du nå ditt mål?

Ditt mål

Du vill verkligen ta dig fram till målet, men du har inte nog med tid, kraft eller ork. Det rätta tillfället infinner sig inte. Det är inte ovanligt att vi har en dröm under många år, utan att riktigt komma igång. Du har säkert hört att du måste fokusera på målet, men hur mycket du än försöker fokusera, så fungerar det inte. Problemet är inte att du inte vill nå ditt mål, utan att du försöker ta dig dit på fel sätt. Istället för att fokusera på målet, ska du fokusera på vanorna som tar dig dit. Istället för att stirra på vågen, så ska du hitta vanorna som dagligen tar dig ner till drömvikten. Dag för dag.

Dagliga vanorna

Det spelar ingen roll vad du vill göra, det tar det tid. Tid som vi sällan tycker att vi har. Det som många framgångsrika personer kommit på att göra, är helt enkelt att lägga in ”målet” varje dag på sitt schema. Om du vill lära dig ett språk eller starta ett företag, så besluta du dig för att arbeta med språket eller företaget 20 minuter varje dag. 20 minuter har alla. Genom att arbeta med målet dagligen kommer du snabbare att lyckas, än om du försöker hitta den rätta kvällen eller helgen att arbeta med det. Det perfekta tillfället dyker nästan aldrig upp.