Att vara nybliven mamma tar lätt all energi och tid du har tillgänglig. Ofta finns varken energi eller överblivna timmar kvar, vilket gör att tanken på att starta eget känns väldigt långt borta. Men efter en tid brukar rutinerna med ditt barn sätta sig och dagarna (och nätterna) blir lite mer balanserade. Är det så att du har haft funderingar på att starta ett eget företag men inte riktigt kommit till skott kan det vara den här tidpunkten som faktiskt är perfekt.

Få hjälp med lån

När du börjar komma ur den första tiden med din bebis – en tid som ofta är mer eller mindre en dimma – öppnas ofta möjligheterna för en aning mer tid till dig själv. Speciellt om du har en närvarande pappa som kan dela på ansvaret för ert barn. Då kan det vara dags att ta tag i de där planerna på ditt företag och börja göra verklighet av dem. Behöver du så finns hjälp att få lån till företag som är nystartade, en hjälp som är guld värd just i uppstarten. Kanske blir det extra behjälpligt när du är mammaledig och inte har så hemskt mycket pengar att röra dig med. Ibland tar sig bankerna inte tid att godkänna lån till just småföretagare och då kan företag som Qred gå in och hjälpa till istället.

Från vision till verklighet

Vilken drömstart det kan bli – glädjen i att vara nybliven mamma och dessutom få möjlighet att starta det där lilla företaget du drömt om. Har du tur kanske allt rullar på och går riktigt bra så du kan arbeta med ditt företag på heltid. Då har du skapat en fantastisk situation både för dig själv och din familj. Även om ett företag kräver mycket tid och engagemang så blir det mesta roligt om man har en passion för det och det kommer smitta av sig på resten av din familj också.