Det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå tillväga för att lyckas charma arbetsgivare och knipa det där drömjobbet. Många lägger stor vikt på själva intervjun och planerar vad de ska säga och hur de ska föra sig. De många dock glömmer är att en intervju inte blir möjlig om du inte först har ett CV som sticker ut ur mängden och som visar dina bästa sidor. CV:t är nämligen det absolut första intryck du gör på en arbetsgivare och då är det viktigt att det blir rätt.

Tyvärr finns det ett flertal misstag som många gör när det är dags att skriva CV. Det kan t.ex. handla om att man skriver alldeles för mycket eller att man tar med onödig information. Eftersom rekryterare måste hantera många ansökningar varje dag har du bara några enstaka sekunder (en minut om du har tur) på dig att fånga läsarens intresse. Här nedan har vi samlat de bästa knepen och tipsen som du kan använda dig av för att öka dina chanser till drömjobbet.

Bästa tipsen för ett storslaget CV

1. Innehåll

Se till att ditt CV innehåller all viktig information som arbetsgivaren behöver. Här ska du ta med ett personligt brev som beskriver varför du vill ha jobbet och varför du är perfekt för uppgiften. Du ska även se till att ta med färdigheter och styrkor, såväl som relevanta anställningar, utbildningar och kunskaper.

2. Anpassa innehållet till mottagaren

Det ska gå snabbt för rekryteraren att se att du är rätt person för arbetet. Se därför till att du väljer ut de viktigaste delarna av ditt CV och presenterar dessa först. Söker du ett jobb som köksansvarig är det onödigt att lista alla sommarjobb, praktiker och jobb som du har haft inom barn och omsorg, när du istället kan lista alla befattningar inom restaurang som du haft.

3. Snyggt CV som sticker ut

Se till att ditt CV är snyggt och att det är enkelt att läsa. Använd dig av ett bra typsnitt och krångla inte till det med skrivstilar och annat meck. Använd ett enkelt språk och undvik att använda starka färger för att markera eller göra den mer ”kreativ”. Tycker du att det är svårt kan du använda dig av Cowrite som hjälper dig med CV såväl som personligt brev.

4. Kontaktuppgifter

Det är lätt att fokusera så mycket på innehållet att man glömmer bort sina kontaktuppgifter. Dina kontaktuppgifter bör finnas på varje sida av ditt CV och här kan du även komplettera med födelseår såväl som en bild. Säkerställ att dina uppgifter är korrekta, så att arbetsgivaren får tag på dig.