För att kunna ha en guldkant i livet behöver man ha lite extra klirr i kassan varje månad. För de flesta går ekonomin precis runt och då kan det vara svårt att skapa en extra guldkant i tillvaron då alla fasta utgifter är betalda. Här kommer tips och idéer för att få mer pengar över varje månad.

Att få in mer pengar

Det första man tänker på är att försöka få in mer pengar varje månad, för att få bättre marginal i sin ekonomi. Har man redan ett heltidsjobb kan det kännas utmattande med bara av tanken att skaffa ett extrajobb. Men man kan arbeta hemifrån eller ordna en arbetsrum någonstans, varifrån man sköter ett arbete helt via sin laptop. Idag går det enkelt att ordna förmånliga konferensrum i Stockholm där man kan sköta kundkontakter och ha tillgång till avancerad mötesteknik. Det kan gå alldeles utmärkt att driva en egen verksamhet från en laptop. Några exempel är arbete som föreläsare, instruktör eller bloggare och influencer. Det gäller att hitta vad man brinner för och försöka se hur det kan vara till nytta för andra. Eftersom det är frågan om ett extrajobb räcker det att man får in ett par tusenlappar då skatten är betald för att kunna sätta en guldkant i livet.

Att göra av med mindre mängd pengar

Ett annat sätt att få mer pengar över är förstås att göra av med färre av dem. Genom att få ned sina fasta kostnader och allmänt försöker leva mer ekonomiskt, når man sina sparmål. Detta är förmodligen smartare i längden än att försöka jobba mer. Nackdelen är förstås att man måste förändra sina levnadsvanor en del. Men det finns några saker som både sparar pengar och är relativt osynliga förändringar. Man bör se över alla sina avtal och se om de kan göras billigare hos någon annan leverantör. Elavtal, prenumerationer, försäkringar, internet och telefonavtal samt lån, kan alla konkurrensutsättas.