Det är alltid en utmaning att hitta bästa möjliga medarbetarna som kan passa i din organisation. Samtidigt är det också en möjlighet att hitta en talang som bidrar till organisationens framgång. Numera finns det moderna rekryteringsföretag och kompetensnätverk som The Place där du erbjuds bläddra bland mängder av talanger. Du hittar kompetenser inom essentiella områden som administration, ekonomi, kundservice och marknadsföring. Gör ett besök här: https://theplace.se/ för att skapa en kravprofil på endast två minuter och börja jakten! Här följer tre beprövade sätt som hjälper dig att göra en framgångsrik rekrytering, vilka är följande:

 

    • Kontrollera referenser.
  • Förbättra ditt utbud av kandidater.
  • Anlita någon som haft ett identiskt jobb.

Läs mer om dessa nedan!

Topp 3 sätt för att hitta en kandidat

1. Kontrollera referenser. Det är alltid klokt att kontrollera referenser noggrant innan du rekryterar en intressant kandidat. På så sätt undviker du potentiella problem som kan uppstå om du väljer fel kandidat.

2. Förbättra ditt utbud av kandidater. Företag som inte använder de bästa verktygen för rekrytering riskerar missa de bästa kandidaterna. De bästa använder högkvalitativa rekryteringsföretag i nivå med The Place som har över 30 års erfarenhet inom branschen. Om du endast söker kandidater genom konventionella plattformar kommer resultaten med stor sannolikhet bli mediokra. Följande steg kommer att förbättra ditt utbud av kandidater avsevärt:

  • Utveckla relationer med universitet, rekryteringsföretag och kompetensnätverk.
  • Erbjud anställda att delta i i konferenser och mässor där de får möjlighet att träffa potentiella kandidater.
  • Titta på profiler med offentligt CV även om de inte söker jobb för närvarande.
  • Annonsera efter personal på professionella webbplatser för föreningar.
  • Leta efter potentiella kandidater i sociala medier och uppmuntra dina anställda att dela inlägg om företaget.

3. Anlita någon som haft ett identiskt jobb. Du bör hitta en kandidat som tidigare gjort ett liknande jobb inom samma bransch och affärsklimat. Detta ger dig en fingervisning om kandidatens kompetens.